Subvenţii de 3.000 de euro pentru legumicultori

rosii solariiGuvernul a adoptat o hotărâre prin care legumicultorii pot primii 3.000 de euro pe an dacă pun roşii în solarii. Condiţiile par uşor de atins pentru legumicultorii din Seleuş.

În hotărârea de Guvern adoptată se arată că producătorii de tomate primesc 3.000 de euro pe an dacă reuşesc să producă şi să comercializeze 2.000 de kilograme de roşii.

Una dintre condiţii este ca roşiile să fie produse în sere sau solarii, iar perioada de comecializare să fie cuprinsă în perioada ianuarie-mai sau noiembrie-decembrie inclusiv.

„Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar pentru cultura tomate, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 de metri pătraţi; să obțină o producție de minimim 2 kilograme de tomate/metru pătrat și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 de kilograme dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată; să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii; să valorifice producția în perioadele ianuarie-mai inclusiv, și noiembrie-20 decembrie, inclusiv”, se arată în documentul Guvernului..

Cererile pentru obţinerea ajutorului guvernamental pot fi depuse la Direcţia Agricolă Arad.

Updated: februarie 8, 2017 — 10:12 am
Comuna Seleuș - județul Arad © 2016 Frontier Theme