Politică de confidențialitate

Politica de confidențialitate și protecția datelor cu caracter personal

  1. INFORMAȚII GENERALE

Această Politică de confidențialitate și protecție a datelor cu caracter personal („Politica”) descrie modalitățile în care noi, COMUNA SELEUȘ, procesăm informațiile aduse la cunoștința noastră, incluzând datele cu caracter personal care sunt colectate prin intermediul website-ului atunci când acesta este utilizat de dumneavoastră.

 

Prin utilizarea acestui website, sunteți de acord cu colectarea și utilizarea informațiilor dumneavoastră personale (în cazul în care acestea sunt furnizate) în conformitate cu această politică. Pentru a urmări mai ușor informațiile, ne putem referi la instituția noastră folosind termenii „COMUNA SELEUȘ”, „Instituția”, „noi”, „nostru”, etc, iar la dumneavoastră folosind termenii „utilizator”, „vizitator”.

 

www.comuna-seleus.ro este website-ul oficial al COMUNEI SELEUȘ pentru asigurarea unei mai mari transparențe, o mai bună înțelegere de către cetățeni a activităților unității administrativ-teritoriale a COMUNEI SELEUȘ și pentru îmbunătățirea procesului de comunicare dintre cetățeni și instituție. Prin intermediul secțiunilor sale, website-ul oferă în mod constant, actualizat, exact și complet accesul utilizatorilor la informații publice, acte normative, dispoziții ale primarului, hotărâri ale Consiliului Local SELEUȘ, anunțuri publice, reglementări și știri în legătură cu activitățile COMUNEI SELEUȘ sau de interes general. Instituția nu poate garanta însă, că paginile website-ului nu conțin erori, dar vă asigurăm că depunem toate diligențele pentru remedierea lor și realizarea unei informări corecte.

 

COMUNA SELEUȘ are sediul social în localitatea SELEUȘ, str. Principală, nr. 200, județul Arad, este Operator de date cu caracter personal și în această calitate prelucrează datele cu caracter personal ale contribuabililor, ale partenerilor contractuali, ale vizitatorilor sediului instituției, ale persoanelor care accesează website-ul nostru sau comunică cu noi pe diverse canale de comunicare (email, fax, telefon, poștă, întâlniri, participare evenimente, etc), angajați și colaboratori, alte persoane fizice, în vederea sprijinirii procesului de furnizare a serviciilor publice pentru contribuabili și a activităților suport specifice administrației publice locale.

 

Politica de confidențialitate descrie tipurile de date personale pe care le colectăm prin intermediul website-ului nostru, modul în care utilizăm aceste informații, cui îi sunt transmise datele, precum și drepturile și opțiunile pe care le au persoanele fizice cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

De asemenea, prin prezenta politică descriem măsurile pe care le luăm pentru a asigura securitatea informațiilor și cum ne puteți contacta în legătură cu punerea în practică a protecției datelor și pentru a vă exercita drepturile.

În general, intenția noastră este de a colecta datele cu caracter personal care sunt furnizate în mod voluntar de către vizitatorii website-ului nostru și care sunt necesare pentru a putea oferi acces la informații privind activitatea COMUNEI SELEUȘ.

Vă rugăm să citiți cu atenție această Politică pentru a afla mai multe detalii despre modul în care procesăm informațiile aduse la cunoștința noastră, incluzând datele cu caracter personal care sunt colectate prin intermediul acestui website atunci când acesta este utilizat de dumneavoastră.

Politica noastră de confidențialitate și protecția datelor cu caracter personal se aplică oricărui vizitator al website-ului COMUNEI SELEUȘ – www.comuna-seleus.ro

 

COMUNA SELEUȘ se angajează să respecte prevederile Regulamentului UE 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, prin luarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, destinate să pună în aplicare în mod eficient principiile de protecție a datelor.  

 

  1. CATEGORIILE DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRATE

Puteți utiliza site-ul nostru fără a dezvălui date cu caracter personal.

Cu toate că NU colectăm date cu caracter personal furnizate în mod direct de dumneavoastră ca urmare a interacțiunii cu site-ul, cum ar fi, de exemplu, prin completarea unui formular de contact, în care se introduc datele de identificare (numele și prenumele) și de corespondență a persoanei fizice (număr de telefon, adresa de e-mail), este necesar să vă informăm despre faptul că, în mod automat, colectăm informații tehnice despre dumneavoastră, care identifică doar activitatea de vizitator sau utilizator al website-ului, atât ca urmare a simplei accesări a site-ului, cât și ca urmare a vizualizării paginilor sau secțiunilor pe care ați dat ”click” cu ocazia utilizării site-ului.

Aceste informații tehnice sunt colectate prin mijloace automate, respectiv prin modulele cookie sau alte tehnologii similare (web beacons, web server logs, s.a), și identifică informații precum: adresa IP, sistemul de operare, navigatorul de internet, anunțurile pe care ați dat click, locația, paginile web pe care le accesați pe website-ul nostru, în vederea administrării sistemului.

Acestea sunt date statistice, referitoare la acțiunile și tiparele de navigare ale utilizatorilor noștri și nu identifică direct o anumită persoană.

Cookie-urile și alte tehnologii similare ne ajută să îmbunătățim website-ul și să oferim un conținut mai bun și mai personalizat (pentru mai multe informații despre utilizarea cookie-urilor pe website, vă rugăm să consultați Politica de administrare a modulelor cookie disponibilă pe website-ul nostru.)

 Website-ul nostru include și alte linkuri/adrese de interes pentru informarea dumneavoastră către website-uri pe care Instituția noastră nu le controlează (de ex: www.sgg.gov.ro ). După ce faceți clic pe un link al unei terțe părți, veți fi direcționat către website-ul terței părți. Dacă vizitați oricare dintre aceste website-uri conectate, trebuie să analizați politicile lor privind confidențialitatea înainte de a trimite orice informații personale acestor website-uri. Nu suntem responsabili pentru politicile și practicile altor instituţii sau pentru modul în care website-urile acestora își gestionează datele. Comuna Seleuș nu controlează și nu își asumă nicio responsabilitate pentru conținutul, politicile privind confidențialitatea și notele de informare sau practicile website-urilor sau serviciilor terțelor părți.

 

  1. SCOPURILE ȘI TEMEIURILE PRELUCRĂRII

COMUNA SELEUȘ prelucrează datele cu caracter personal colectate prin intermediul website-ului www.comuna-seleus.ro în următoarele scopuri:

  • Administrarea și întreținerea website-ului, îmbunătățirea experienței oferite pe site, a diverselor analize sau raportări privind modul de funcționare al website-ului sau a preferințelor de consum ale utilizatorilor website-ului.
  • Pentru a diagnostica sau remedia probleme tehnice de funcționare a website-ului.

Temeiul legal al prelucrarii datelor cu caracter personal conform scopurilor mai sus indicate este:

  • Prelucrarea este necesară în scopul interesul legitim de a asigura funcționalitatea site-ului, de a îmbunătăți permanent experiența dumneavoastră pe site, pentru securitate (pentru a păstra acest site securizat împotriva fraudei și a altor activități ilegale) și protejarea drepturilor și intereselor COMUNEI SELEUȘ și ale partenerilor săi colaboratori, conform prevederilor art. 6, alin. 1, lit. f) din Regulamentul UE nr. 679/2016.

 

  1. DURATA PRELUCRĂRII DATELOR CU CARACTERPERSONAL

Informațiile colectate de cookies sunt prelucrate atâta timp cât sunt necesare pentru realizarea scopurilor mai sus menționate și vor fi stocate timp de 12 luni în vederea realizării de analize și rapoarte legate de performanța website-ului. Ele vor fi șterse ulterior acestei perioade.

 

  1. TRANSMITEREA/DEZVĂLUIREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, COMUNA SELEUȘ poate dezvălui datele dumneavoastră cu caracter personal către parteneri, către terțe persoane sau entități care sprijină desfășurarea activității instituției prin intermediul website-ului, precum furnizori de servicii IT (mentenanță, dezvoltare software), ori în măsura în care suntem obligați să facem acest lucru prin lege, la solicitarea autorităților competente de control ale statului, în baza unor cereri expres formulate.

Datele cu caracter personal nu vor fi transferate în state din afara Uniunii Europene.

 

  1. DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ

În calitate de persoană vizată, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, beneficiați de următoarele drepturi: dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul la rectificare, dreptul la ștergerea datelor, dreptul la restricționarea prelucrării, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul la opoziție, dreptul de a nu supus unei decizii individuale automate, dreptul de a vă adresa ANSPDCP sau instanțelor competente, în condițiile prevăzute de Regulament.

 

  1. ACTUALIZAREA POLITICII NOASTRE

Continutul acestei Politici poate fi actualizat periodic, prin republicarea versiunii revizuite în pagina pe care o vizualizați la acest moment. În cazul unor modificări semnificative vă vom informa despre acestea prin note de informare ușor vizibile postate pe website-ul nostru, indicând la începutul documentului când a fost făcută cea mai recentă actualizare. Versiunea revizuită intră în vigoare la data publicării pe website. Responsabilitatea de a verifica conținutul acestei pagini pentru a fi la curent cu cea mai recentă versiune a acestui document vă revine în totalitate.

 

  1. CUM NE PUTEȚI CONTACTA

Dacă aveți întrebări sau comentarii despre prezenta Politică de confidențialitate privind prelucrarea datelor cu caracter personal, dacă doriți să vă exercitați drepturile sau să actualizăm datele cu caracter personal pe care le deținem despre dumneavoastră, vă rugăm să ne scrieți la adresa sediului social al COMUNEI SELEUȘ din localitatea SELEUȘ, str. Principală, nr. 200, jud. Arad, sau prin e-mail la:  primaria@comuna-seleus.ro 

Datele de contact ale responsabilului nostru pentru prelucrarea datelor:

Tel: 0727 923 915

Email:dpo@comuna-seleus.ro 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support